Weert opnieuw fors gegroeid

stadhuis gemeentehuis weertHet inwoneraantal van Weert is in het bijna voltooide jaar 2017 opnieuw fors gegroeid. Waar men enkele jaren geleden, ook voor Weert, nog van een geleidelijke daling van het aantal inwoners uitging, groeit de Van Hornestad al een reeks van jaren op rij fors door.

Volgens de maandcijfers van Statline van het CBR telde Weert per 30 november 49.834 inwoners. Dat betekent een groei met 260 inwoners ten opzichte van de jaarwisseling 2017 toen Weert 49.574 zielen telden. Op 1 januari 2016 telde Weert nog 49.100 inwoner. De statistische gegevens over december 2017 zijn nog niet bekend.

Des te opmerkelijker is de forse groei van Weert over heel 2017 omdat de stad vooral in de eerste maanden van 2017 een fors negatieve bevolkingsgroei van 114 personen noteerde. Dit werd veroorzaakt door een groot vertrekoverschot van ingeschrevenen (statushouders) die naar elders verhuisden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *