Bree krijgt Belgische primeur van Jumbo

Supermarktketen Jumbo heeft zijn eerste Belgische vestiging beet: de retailer zal een pand betrekken in een nieuw retailpark in Bree. De opening is wel nog niet voor morgen.

Verschillende bronnen uit de vastgoedwereld bevestigen off the record aan retaildetail dat Jumbo zijn eerste engagement heeft genomen voor de Belgische markt. De Nederlandse supermarktketen gaat voor een pand van 1997 m² in een nieuw retailpark dat projectontwikkelaar Immo Bree Invest (Group GL) zal bouwen in Bree. Het pand werd eerder al aangeboden aan andere Belgische supermarktspelers, maar die bleken niet geïnteresseerd. De gemeente met 15.000 inwoners, is immers qua foodretail een erg drukbezette markt: Aldi, Carrefour Market, Colruyt, Delhaize en Lidl baten er al winkels uit.

Tot nu toe houdt Jumbo vol dat het de Belgische markt wel bekijkt, maar dat het te vroeg is voor concrete stappen. Dat blijkt dus niet helemaal waar. Het klopt wel dat de opening van de winkel niet voor meteen zal zijn, aangezien het retailpark er nog niet staat. Het winkelproject heeft overigens de uitdrukkelijke steun van de gemeente Bree en zou ook spelers als McDonalds, Brico, H&M, AS Adventure en ZEB huisvesten.

Foto: Jumbo

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *