Opname warmtebeelden woningen Biest, Groenewoud en Leuken

stadhuis gemeentehuis weertDeze winter rijdt ’s nachts een speciale auto door drie Weerter woonwijken rond die warmtebeelden maakt van de voorgevels van woningen. Het gaat hierbij om de wijken Biest, Groenewoud en Leuken.

Door van de woningen warmtebeelden te maken, kunnen de bewoners een goed beeld krijgen of er warmteverlies is door slechte isolatie. Vervolgens kunnen zij eventueel maatregelen nemen om warmteverlies te voorkomen.

Vorige winter werden er ook ongeveer 1200 warmtebeelden gemaakt in de dorpen Altweerterheide en Stramproy en in de Weerter stadswijken Moesel en Keent.

Het maken van de warmtebeelden hoort bij het project See2Do, een Europees interregionaal project waar Nederlandse en Belgische gemeenten aan mee doen.
Binnen de gemeente Weert is dit project onderdeel van een groter project ‘Warm Wonen in Weert’, dat de gemeente samen met energiecoöperatie WeertEnergie uitvoert.

Als de warmtebeelden klaar zijn, organiseert WeertEnergie wijkbijeenkomsten. Daarin krijgt de bewoners uitleg over de gemaakte warmtebeelden. Is er bij een woning sprake van warmteverlies? Dan kan men WeertEnergie vragen een energiescan van de woning te maken, om te achterhalen waarom er warmteverlies is. Ook kan men, samen met een professionele energiecoach, een Persoonlijk Energie Plan maken met maatregelen om warmteverlies te voorkomen.

Online is een en ander na te lezen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *