Weert wil meer gevelkwaliteit in binnenstad

De gemeente Weert wil het historisch karakter van de binnenstad versterken door meer aandacht te schenken aan de gevels van de binnenstadpanden. Om eigenaren van panden te stimuleren de gevel van hun winkelpand of woonhuis op te knappen of in de oude, historische, staat terug te brengen, stelt Weert een gevelfonds in.

Voor deze kwaliteitsverbetering van de gevels is komend jaar € 300.000,– beschikbaar. Alle eigenaren van panden in de binnenstad zijn deze week schriftelijk door de gemeente Weert op de regeling geattendeerd. Aanvragen kunnen tot eind 2018 worden ingediend en projecten moeten voor 1 juli 2019 zijn gerealiseerd.

Door het historisch karakter van de Weerter binnenstad te versterken hoopt het Weerter stadsbestuur dat de beleving van de binnenstad wordt vergroot. Daardoor wordt de binnenstad aantrekkelijker voor bezoekers en voor het winkelende publiek.

Een eigenaar van een pand in de binnenstad kan bv historische details aan de gevel laten opknappen of een luifel slopen en daardoor te zorgen dat een waardevolle en opmerkelijke gevelindeling beter tot zijn recht komt. Ook het aanbrengen van beplanting of het in het licht zetten van een mooie gevel door middel van verlichting kan bijdragen aan een fraaier stadsbeeld.
Een pandeigenaar krijgt maximaal 50% subsidie op de kosten van de gevelverbetering met een maximum van € 20.000,– per gevel.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.