FC Maasland NO start met wandelvoetbal (video)

Voetbal is een populaire sport in West-Europa. Wekelijks zijn er duizenden mensen die het spelen en miljoenen mensen die de wedstrijd van hun favoriete ploeg volgen. Maar actief voetballen stopt voor de ene wat vroeger dan voor de ander. Nochtans is blijven bewegen belangrijk voor 60-plussers. Om deze reden start FC Maasland NO uit Kinrooi met wandelvoetbal.

“In de regio wordt het nauwelijks gespeeld, enkel in Maasmechelen en Genk zijn er wandelvoetbalploegen, maar nu dus ook in Kinrooi”, zo reageert initiator Harry Jans die het idee uit Engeland en Nederland haalde.

Uit onderzoek blijkt dat twee op drie ouderen niet voldoet aan de zogenaamde FITnorm: ze komen per week niet aan één uur lichamelijke activiteiten waarbij hun hartslag en ademhaling versnellen. Dat kan anders maar het is daarbij wel belangrijk dat de mensen plezier beleven aan de sport. Ook sociale contacten zijn erg belangrijk op oudere leeftijd: één op drie ouderen die niet sporten, wil méér sociale contacten. Bij sportende ouderen is dat maar één op zes. Zij hebben immers hun medesporters als sociaal contact.

Elke woensdagmiddag wordt er gespeeld in de sporthal van Kinrooi. Geïnteresseerden zijn welkom eens een kijkje te komen nemen.

“We kunnen veel deelnemers gebruiken. We zijn reeds met twaalf personen gestart, maar er kunnen altijd mensen bij komen”, zo besluit hij.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *