Leudal verlengt beheersovereenkomst met Bosgroep Zuid Nederland

Afgelopen oktober is de beheersovereenkomst tussen Leudal en de Bosgroep Zuid Nederland verlengt met 10 jaar. De Bosgroep onderhoudt bos- en natuurterreinen in en voor Leudal en de nadruk ligt op natuur, recreatie en belevingswaarde. Het gaat om ca. 180 hectare natuur in de nabijheid van Ell, Haelen,  Horn en Roggel.

Er wordt de komende jaren ingezet op natuurwaarden en verhogen van de biodiversiteit op een duurzame wijze. Een voorbeeld is bosverjonging. 50% van de bossen in het doelgebied bestaat uit uitheemse populieren. Bij bosverjonging wordt gekozen voor inheemse soorten die ook goed passen bij voorkomende fauna.

Naast duurzaam ondernemen wordt ook ingezet op het vergoten van het sociaal rendement. Omdat de Bosgroep een Coöperatie is kan dit praktisch worden vertaald door te werken met het gemeentelijk Mensontwikkelbedrijf, werken in de natuur, met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Onlangs was de aftrap van de beheerovereenkomst en Wethouder Piet Verlinden en de regiomanager van de Bosgroep Johan Arts planten 2 boomgroepen in een weide van het Heijkersbroek.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *