Nieuwe zonering in Bree centrum

Parkeerschijf parkeren blauwe zoneVanaf 1 januari 2018 is de grote parkeerzone in de Stad Bree opgedeeld in 4 delen en mag men met je bewonerskaart enkel nog in de eigen zone onbeperkt parkeren. In de andere zones is men bezoeker en dient men vanaf dan ook de parkeerschijf te leggen.

Op bijgevoegd plannetje kan men zien welke straten in welke zones horen en welke de bijhorende parkeermogelijkheden zijn.

De parkeerwachters gaan een digitaal systeem in gebruik nemen, waardoor scannen en controleren vlotter zal gaan. Elk voertuig uit een zone krijgt een kleurensticker. Deze plakt men aan de binnenkant van de voorruit in de rechter benedenhoek maar goed zichtbaar. “De voornaamste reden voor de invoering van deze zonering is dat we bewoners van het centrum meer parkeermogelijkheden dicht bij hun eigen voordeur willen bieden,” vertelt schepen van Mobiliteit Jo Vandersteegen. “We kozen voor de huidige indeling met 4 zones die telkens een aantal woonstraten groeperen omdat dit een eenvoudig en overzichtelijke structuur biedt.”

Voorheen kon een bewoner van de andere kant van het stadscentrum onbeperkt een parkeerplaats bezet houden in een woonstraat ver van zijn adres. Nu de zonering in voege gaat, wordt iemand die buiten de zone woont beschouwd als bezoeker, en kan hij niet langer onbeperkt parkeren buiten zijn eigen zone. “Het mobiliteitsplan zoekt steeds naar geïntegreerde oplossingen,” voegt schepen Vandersteegen toe, “zo zetten we tegelijk ook in op nieuwe langparkeerparkings in of dichtbij het centrum waar iedereen –bewoners en bezoekers- onbeperkt gratis kan parkeren.”

Heb je recht op een parkeersticker, kom dan even naar de centrale balie in het stadhuis van Bree of mail. Om je een sticker te kunnen toekennen heeft de Stad je inschrijvingsboekje van de wagen en de identiteitskaart van de eigenaar van de wagen nodig. Laat ook zeker je telefoonnummer achter als je ons mailt, zodat zij je kunnen contacteren.
Of misschien is een abonnement in de Augustijnerparking nog een betere oplossing voor jou? Contacteer de Stad Bree voor uitleg over de meest geschikte abonnementsformule. De medewerkers aan de Centrale balie helpen je graag verder.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *