Zevenjarige Gitte Van der Looy stimuleert klasgenootjes om paardenstaarten te doneren

De 7-jarige Gitte Van der Looy uit Hamont-Achel, de mascotte van de serviceclub Soroptimisten, weet ook haar klasgenootjes te motiveren om net als haar hun paardenstaarten te doneren voor de Think-Pink-actie Geef om haar.

Slechts 7 jaar is ze, maar toch al zo bewust van de noodzaak om andere mensen te helpen. “Gitte kwam zelf met het idee om haar haar te doneren”, aldus mama Ellen. Dankzij de steun van heel haar klasje zijn er al verschillende paardenstaarten verzameld voor de door de soroptimisten van Hamont-Achel opgezette actie Geef om haar.

Meer dan twintig kappers in de streek van Noord-Limburg engageren zich vrijwillig. Vraag de lijst online aan of via 0473/49 99 95.

Of hoe heel Noord Limburg zich mee inzet voor het goede doel. De actie loopt nog de hele maand januari en op 1 februari is er een slotevenement waarbij de stichtster en bezieler van Think-Pink Heidi Vansevenant de paardenstaarten hoogstpersoonlijk zal komen ophalen in het Michielshof in Achel. Inschrijven hiervoor kan nog online.

Via dit soort activiteiten, evenementen en doelgerichte acties vraagt Think-Pink meer aandacht voor borstkanker en screeningsmammografie. Zij informeren, sensibiliseren, steunen wetenschappelijk onderzoek en zamelen geld in voor zorg- en nazorgprojecten.

Foto: Stef Fontaine

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *