Film over de voormalige Maascentrale PLEM

De Studiegroep Leudal vertoont wederom de film over de bouw van de voormalige maascentrale PLEM nogmaals op dinsdag 16 januari 2018 om 19.30 uur. Dit vanwege de enorme belangstelling, die bleek tijdens de vorige vertoningen van deze film begin 2017. Het had weinig gescheeld of de filmspoel over de bouw van de Maascentrale van de Provinciale Limburgse Elektriciteit Maatschappij, beter bekend als de PLEM, met de historische vastlegging van deze voor onze contreien zo belangrijke economische ontwikkeling uit de jaren 50 van de vorige eeuw, was verloren gegaan. Dank zij een attente oud-werknemer van de centrale kon de film nog net gered worden uit de afvalcontainer.

De film geeft een bijzonder goed tijdsbeeld van een industriële ontwikkeling in onze omgeving. Mooi is te zien hoe en met welke voor die tijd misschien moderne middelen het bouwen van een
dergelijk groot complex in z’n werk ging. Als wij het bekijken door de bril van vandaag, dan komt het echter heel primitief over. Ook geeft de film een goed beeld van de arbeidsomstandigheden van de bouwvakkers en hun hiërarchische positie t.o.v. hun superieuren.

Locatie: Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58, 6081 NP Haelen. Aanvang dinsdag 16 januari om 19.30 uur. Deelname € 2,00, kinderen tot 12 jaar en donateurs Studiegroep gratis.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *