Derde fase Woonzorgcentrum Zorgvlied in volle gang (video)

De derde fase van de bouw van Woonzorgcentrum Zorgvlied is in volle gang. Na het voltooien en de opening van het nieuwe gedeelte van het woonzorgcentrum in Molenbeersel, fase 1, werd fase twee ingeluid, namelijk de renovatie van het gedeelte van het vroegere gebouw dat blijft bestaan. De vooruitzichten zijn goed, zodat de oplevering van de derde fase op 1 oktober gerealiseerd kan worden.

De drie fasen van het bouwproject van Woonzorgcentrum Zorgvlied in Molenbeersel waarin de capaciteit van 64 naar 98 wooneenheden zal gaan, kost in totaal 11 miljoen euro. Hiervan zal 6 miljoen worden gesubsidieerd.

“Er komen met name zwaar zorgbehoevende mensen te wonen”, aldus Schepen Anita Meerten van de gemeente Kinrooi.

De eerste fase, de vervangingsnieuwbouw, is al een tijdje afgerond. Deze nieuwbouw omvat twee verdiepingen met 66 woongelegenheden en bijhorende livings, zithoeken, badkamers, toiletten en dienstruimtes. Eind november 2016 verhuisden alle bewoners naar deze vervangingsnieuwbouw.

Afgelopen zomer werd ook de tweede fase afgerond. Hierbij werden de keuken, de wasserij, de kine- en ergoruimte, de refter, de vestiaires en de kantoorruimtes van het oude Woonzorgcentrum verbouwd en gerenoveerd.

Momenteel is de aannemer bezig met de derde fase: de uitbreidingsnieuwbouw. Om die te kunnen realiseren, werden eerst de woongelegenheden van het oude Woonzorgcentrum afgebroken. Deze uitbreidings-nieuwbouw bestaat uit één verdieping (gelijkvloers) en voorziet 32 bijkomende woongelegenheden met opnieuw bijhorende livings, zithoeken, badkamers, toiletten en dienstruimtes. De ingebruikname van de uitbreidingsnieuwbouw is op 1 oktober 2018 gepland.

Deze nieuwbouw brengt ook mee dat er nieuwe personeelsleden geworven zullen moeten worden. “Het gaat om 23 voltijdse equivalenten waarbij het zal gaan van verpleegkundigen, zorgassistenten, tot mensen in de administratie en keuken”, aldus schepen Meerten.

Om belangstellenden een kijkje te laten nemen zal er een Opendeurdag worden georganiseerd op zondag 7 oktober.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *