Toneelgroep Moed en Eendracht maakt zich klaar voor ‘Vruiwliej gezocht’

De herfst- en winterperiode zijn ideale periodes om ’s avonds gezellig knus in het zeteltje te zitten of…. nog beter om je aan te sluiten bij een toneelgroep en dan te genieten van enkele repetitiedagen in de week die misschien die sleur even doet doorbreken. Sinds begin september zakken op maandag en woensdagavond dan ook een tiental actrices en acteurs van de toneelgroep Moed en Eendracht af naar lokaal Plattenhof voor hun wekelijkse repetities van de komedie ‘Vruiwliej gezocht’: een komedie van John Bouwe in een bewerking en regie van Pascal Janssen.

Na de vrijwillige fusie van o.a. Meeuwen-Gruitrode en Opglabbeek en Overpelt-Neerpelt worden alle gemeenten met minder dan 26.000 inwoners door de federale overheid verplicht om te fusioneren met een andere gemeente. Om dit te voorkomen, bedenkt burgemeester Jan Creemers een plan om het aantal inwoners te vermeerderen: alle vrijgezellen moeten een lief zoeken.

Zo ook de gebroeders Geron, drie vrijgezellen die in Neeroeteren een garage runnen. Na een advertentie op het internet dienen Annabel en Lydia zich aan als huwelijkskandidates voor Rik en Karel, de oudste broers. Maar hoe zit het met Bert, de jongste? En wat met buurvrouw Marij die wel eens komt helpen in het huishouden en haar dochter Nele? En de andere buurvrouw Jeanne en haar ietwat simpele dochter Tieneke?

De voorstelling zal doorgang vinden op vrijdag 26 en zaterdag 27 januari, vrijdag 2 en zaterdag 3 februari in het cultureel centrum van Neeroeteren.

Kaarten in voorverkoop zijn te bekomen bij ’t Krantje, Oud Oteren, drankenhal Erlingen en de toneelspelers alsook online.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Toneelgroep Moed en Eendracht maakt zich klaar voor ‘Vruiwliej gezocht’”

 1. Beste,
  Hebben jullie een huisregisseur of voor elk toneelstuk een ander? Welk is de naam van jullie regisseur en waren jullie daar content van?
  Onze toneelgroep ‘Horizon Opglabbeek’ heeft al meer dan tien jaar een huisregisseur maar we zijn nu toch verplicht om in de toekomst uit te zien naar een ander want dit brengt ook nieuw bloed in de groep.
  Alvast bedankt
  Mvg
  Mia Schreurs, bestuurslid Horizon Opglabbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *