Druk jaar voor Weerter brandweer

brandweer-logo

De Weerter brandweer heeft een druk jaar 2017 achter de rug. Het aantal meldingen en uitrukken is in 2017 gestegen ten opzichte van het jaar 2016. Afgelopen jaar moest de brandweer maar liefst 530 keer uitrukken. In 2016 was dat 473 keer.

Er werd vanuit de posten Weert en Stramproy 146 keer voor een brand uitgerukt, 132 keer voor een ongeval en 88 keer voor een automatische brandmelding. Bij de automatische brandmeldingen is er meestal van loos alarm sprake. Daarnaast werd de brandweer van Weert 146 keer opgeroepen voor meldingen zoals ondersteuning van de ambulancedienst, redden van dieren, stankoverlast en dumpingen van drugsafval.

Bij 385 alarmeringen betrof het incidenten binnen de gemeente Weert. In 145 gevallen moest de brandweer Weert assistentie verlenen bij incidenten in buurgemeenten of elders binnen de Veiligheidsregio Limburg Noord.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *