Geslaagde Nieuwsjaarsduik in Geistingen (video en foto’s)

Bij een buitentemperatuur van 3 graden, een watertemperatuur van 1,8 graden en een gevoelstemperatuur onder het vriespunt was het zondag 7 januari enkel voor de èchte bikkels weggelegd om deel te nemen aan de Nieuwjaarsduik aan het dagstrand in Geistingen. Hoewel het aantal deelnemers met 175 iets minder was dan vorig jaar, spreekt de organisatie van een geweldig geslaagd evenement.

De organisatie stond voor een extra grote uitdaging, want door de hoge waterstand van de Maas had men extra veiligheidsmaatregelen genomen. “Ik heb de voorbije dagen minder goed geslapen maar we kunnen terug kijken op een geslaagd gebeuren”, zo reageert organisator Niels Gielen.

Deze feitelijke Nieuwjaarsreceptie van de Gemeente Kinrooi heeft een bijkomende traditie. Burgemeester Jo Brouns duikt al meerdere jaren met de andere bikkels het ijskoude water in. “Ik doe dat graag, letterlijk het nieuwe jaar induiken. Want het komend jaar wordt er een met vele uitdagingen die we samen met de inwoners van de gemeente Kinrooi zullen aangaan”, zo vertelt de burgemeester.

De duikers gingen na de duik snel de sauna tent in, en mengden zich daarna met de andere aanwezigen in de feesttent voor de after-party. “Volgend jaar zorgen we weer voor een geweldige start van het nieuwe jaar”, zo besluit Niels Gielen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *