Trap samen met GeertjePeertje ALS de wereld uit

In 2011 kreeg Geer Petit – geboren en getogen op Boshoven-Weert en woonachtig in Maarheeze – de diagnose ALS te horen. Een vreselijke, ongeneselijke ziekte waarbij het lichaam in een snel tempo achteruit gaat. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, besloot Geer zich in te zetten voor de bestrijding van de vreselijke sluipmoordenaar die ALS is, zodat er voor toekomstige patiënten wél hoop op overleving en misschien wel genezing mogelijk is.

Samen met zijn echtgenote Hilleke, de drie kinderen (Dave, Nena en Janneke), volledige familie, vrienden en collegae werd besloten om in 2016 mee te doen aan de Tour du ALS. Op 3 juni werd op een speciale tandem de Mont Ventoux bedwongen, waarmee een van Geers grote wensen vervuld werd. Het was een evenement om nooit meer te vergeten. Niet alleen sportief, maar ook emotioneel én het feit dat het hele team een formidabel bedrag bij elkaar wist te halen om kostbaar onderzoek naar en tegen ALS te financieren. Zie voor een prachtig verslag over de tocht van Team GeertjePeertje: www.tourduals.nl, onder “deelnemende patiënten aan het woord”.

Vanwege het enorme succes en de drive van Geert werd in 2017 wederom deelgenomen aan de Tour du ALS. Met succes werd de Mont Ventoux weer bedongen en kon er ook weer een mooie bijdrage aan de ALSstichting Nederland worden overgemaakt voor verder onderzoek. De edities van 2016 en 2017 smaken naar een vervolg: namelijk de editie van 2018! Op 31 mei wil de Stichting ALS Weert-Cranendonck-Nederweert de Mont Ventoux opnieuw beklimmen met Geer voorin de tandem om zo samen een prestatie neer te zetten in de strijd tegen ALS. Om de benodigde financiële middelen bij elkaar te krijgen, organiseert het team een 8-uurs spinningmarathon.

De spinningmarathon zal plaatvinden op zaterdag 17 maart 2018 en start om 10.00uur. Als locatie is gekozen voor Loods 37 Fitness – Dr. Schaepmanstraat 37 – 6004 AD Weert. Tevens zal er een loterij worden gehouden.

De inschrijving voor de Spinningmarathon is inmiddels gestart. Wie zich aan wil melden, kan contact opnemen via info@als-weert.nl, waarna men de benodigde formulieren zal ontvangen. Meer informatie over de inschrijving en het evenement wordt ook verstrekt via de diverse media.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *