Gemeente Weert krijgt meer aandacht voor sociale media

De Weerter gemeenteraad vindt dat de dienstverlening aan en de communicatie met de burgers beter en vooral laagdrempeliger moet. Daarvoor moet de gemeente Weert meer en beter gebruik van social media gaan maken.

Om aan deze nadrukkelijke wens van de gemeenteraad tegemoet te komen heeft het Weerter stadsbestuur een leidraad opgesteld voor een verbeteringstraject voor de communicatie met de burgers. Deze leidraad wordt vanavond in een informatiebijeenkomst van de gemeenteraad besproken. Social Media nemen in het verbeteringstraject een centrale plaats in.

Weert gebruikt momenteel alleen het Twitterkanaal: @gemeenteWeert. Andere laagdrempelige communicatiekanalen als Facebook, Instagram of Whatsapp worden door de gemeente Weert op dit moment niet benut. Wel ligt er een plan klaar om ook deze onlinekanalen actief in te gaan zetten. Voorwaarde is wel dat de aansturing geborgd wordt.

Ook wil Weert de gemeentelijke website ombouwen. De ervaring leert dat de bestaande website te veel pagina’s kent en niet altijd actueel is. De structuur van de website is soms onduidelijk waardoor gebruikers de weg kwijtraken of geen antwoord op hun vragen kunnen vinden. Met een ‘Toptaken website’ moeten deze problemen weggenomen worden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *