Wolf in Kempen~Broek gedetecteerd


Ergens in de buurt van Bocholt loopt een wolf rond. Het dier is volgens de Vereniging Welkom Wolf met zekerheid gedetecteerd. De wolf die uitgerust is met een halsbandzender heeft de Nederlands-Belgische grens overgestoken en werd gesignaleerd in de natuurgebieden van Kempen~Broek in de buurt van Bocholt. Jan Loos, woordvoerder van de Vereniging Welkom Wolf benadrukt dat wolven ongevaarlijk voor mensen zijn.

Ook de website van Landschap vzw ‘Op de bres voor een rijke natuur’ meldt de wolf.

“Een Duitse wolf, door wetenschappers uitgerust met een halsbandzender, stak rond Kerstdag 2017 vanuit de noordelijke deelstaat Mecklenburg-Vorpommern eerst de Duits-Nederlandse grens over en liep vervolgens vanuit Noord-Nederland helemaal naar de Belgisch-Nederlandse grens tussen de beide Limburgen. Die grens passeerde hij op 2 januari. In 10 dagen legde het dier 500 kilometer af. De wolf is recent ook gezien in de buurt van Beringen en Leopoldsburg.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *