Open Monumentendag 2018 in Weert: Van Horne in Europa

Sint-Martinus-kerk-Weert
Dit jaar vindt de Open Monumentendag plaats op zaterdag 8 en zondag 9 september. Het landelijke thema is dit jaar: ‘In Europa’. In Weert staat echter in 2018 ‘Van Horne’ centraal. Beide thema’s sluiten goed op elkaar aan. De gemeente Weert wil samen met verenigingen, organisaties en eigenaren van monumenten de Open Monumentendag organiseren. Hiervoor houdt de gemeente een bijeenkomst om samen te bespreken hoe het thema in Weert vorm krijgt. Deze bijeenkomst is op maandag 22 januari om 19.30 uur in het stadhuis, Wilhelminasingel 101.

De Open Monumentendag was de laatste jaren in Weert altijd een doorslaand succes. Vele duizenden bezoekers namen een kijkje bij en in de vele monumenten die Weert rijk is. De Open Monumentendag is landelijk een van de grootste evenementen met meer dan 1 miljoen bezoekers. Op zondag 9 september is het tevens Open Monumentendag in Vlaanderen.

De thema’s ‘Van Horne’ en ‘In Europa’ bieden een keur aan mogelijkheden die een aantrekkelijke Open Monumentendag in Weert garanderen. Er zijn diverse monumenten verbonden met de Van Hornes, zoals het oude stadhuis op de Markt, de St. Martinuskerk, het kasteel op de Biest en natuurlijk de Aldenborgh. Ook kan gedacht worden aan grensoverschrijdende activiteiten zoals de Grenzeloze Molendag van Molennetwerk KempenBroek op de molens binnen het GrensPark of internationale invloeden.

Iedereen is welkom op de informatiebijeenkomst van 22 januari in het Weerter stadhuis om mee te denken en te praten over de invulling van het programma. Aanmelden kan online.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *