Moesel wil buurthuis verruilen voor 'grote zaal' in Microhal

Punt Welzijn trefcentrum

Een projectgroep met daarin vertegenwoordigers van verschillende organisaties en verenigingen uit de Weerter wijk Moesel spreekt zich nadrukkelijk uit voor het behoud van een ‘grote zaal accommodatie’ binnen deze stadswijk. Deze grote zaal moet in de huidige Microhal komen. De Microhal is nu nog deels in gebruik als overdekte sportaccommodatie.

In de projectgroep praatte het burgerinitiatief Hart van Moesel samen met Punt Welzijn, Wonen Limburg en de gemeente Weert over het toekomstig voorzieningenniveau binnen deze Weerter stadswijk.

De exploitatie van de nieuwe accommodatie voor Moesel dient in de toekomst niet langer door Punt Welzijn te gebeuren maar door en voor rekening van de wijk. Het advies over de herschikking van de maatschappelijke voorzieningen binnen Moesel is opgesteld in nauwe samenwerking met Spirato, het steunpunt voor gemeenschapsaccommodaties in Limburg.

De projectgroep Hart van Moesel is overtuigd van de haalbaarheid van dit scenario voor de wijk. Voorwaarde is wel de sluiting van het buurthuis om voor de Microhal de vereiste bezettingsgraad te kunnen halen. Ook kan de exploitatie van de nieuwe zaal gekoppeld worden aan een bestaande commerciële horecavoorziening. Doelstelling is om de operatie voor 2020 te realiseren. De financiële kaders en het commitment binnen het stadsdeel dienen echter nog verder uitgewerkt te worden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *