Cultuurprijs Echt-Susteren voor Annie Schreuders

Annie Schreuders-Derks heeft, uit handen van wethouder Peter Pustjens, de Cultuurprijs 2017 ontvangen.

De cultuurprijs is een blijk van waardering voor vrijwilligers die zich in de gemeente Echt-Susteren inzetten op het gebied van cultuur. Dit keer is ’t Zwingelke, een bronzen beeldje gemaakt door Lei Hannen, voor Annie Schreuders-Derks.

“Annie heeft het echt verdiend! Zo geeft zij onder meer (cultuurhistorische) lezingen, is ze medeoprichter van het Museum van de Vrouw en schreef ze de vierdelige boekenserie genaamd ‘De hele santenkraam’. Hierin staan onder meer verhalen over heiligen, tradities, gebruiken en diverse gedichten en liedteksten. De jury roemt Annie Schreuders vanwege haar aandacht aan cultuur in de breedste zin van het woord”, aldus wethouder Pustjens.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.