Elektronicaketens naar Roermondseweg Moesdijk in Weert

De gemeente Weert werkt mee aan een verhuizing van de winkel van LAKO van het Stationsplein in Weert naar het bedrijventerrein Moesdijk. Daar wil LAKO Electro World zich samen EP:Tummers in een gemeenschappelijk bedrijfspand met 1.000 tot 1.500 m2 winkelvloeroppervlak vestigen. Volgens de regels van het bestemmingsplan is vestiging van dit soort detailhandel aan de Moesdijk echter niet toegestaan.

Volgens B en W van Weert en Adviesbureau BRO is de huidige winkel van LAKO aan het Stationsplein onvoldoende toekomstbestendig en ontstaat door de nieuwe winkelcombinatie een belangrijke nieuwe trekker voor het gebied Moesdijk en voor Weert. Uit de studie van Adviesbureau BRO blijkt dat vertrek van LAKO uit de Weerter binnenstad negatieve gevolgen voor andere winkels in de binnenstad kan hebben omdat de aantrekkingskracht van het hoofdwinkelcentrum in z’n geheel afneemt. Dit negatieve effect voor de binnenstad weegt echter niet op tegen het feit dat met de verhuizing van LAKO én de komst van EP de electrobranche aanwezig blijft binnen Weeft en er een volwaardig alternatief ontstaat voor de reeds aanwezige consumentenelektronica in Eindhoven, Venlo en Roermond.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.