Er zit groei in Bree

Bree behoort tot de top 3 van gemeenten in de regio die groeien qua inwoner-cijfers. Die mededeling gaf burgemeester Liesbeth Van der Auwera tijdens de Burgemeestersmarathon van Radio 2. “Hierdoor breiden we de kinderopvang ook uit”, zo vertelde de burgemeester.

De scholen is ook een belangrijk issue voor Bree. “ De schoolgaande jeugd is nog nooit eerder zo veilig naar school kunnen gaan omdat de hele omgeving veilig omsloten is”, aldus Liesbeth Van der Auwera.

Ook de theaterzaal van Bree blijft een heikel punt. “We zijn echt niet over één nacht ijs gegaan. Uitbreiding van de huidige zaal was na grondig onderzoek onmogelijk. Cultuur moet zeer nauw bij het handelscentrum gebracht worden, vandaar is naar de nieuwe locatie, de oude TISM-campus, uitgeweken. Hier wordt momenteel volop gewerkt aan ‘ de zeepziederij’, die begin volgend jaar zal openen”, aldus de burgemeester.

Ook de andere kant van de grens vindt de burgemeester belangrijk. “We grenzen aan Weert waar we ook veel bezoekers van naar Bree hopen te halen”, aldus de burgemeester.

In Bree wordt momenteel veel gebouwd. “ De ziekenhuissite waar een nieuw medisch centrum zal komen, de renovatie van de ring zijn enkele belangrijke punten waar we flink op inzetten”, aldus Liesbeth Van der Auwera.

De huidige burgemeester heeft aan zich ‘gedragen’ te voelen door de gemeenschap. “ Ik wordt aangesproken en zie dat mensen me weten te vinden, dat vind ik bijzonder prettig”, zo besluit Liesbeth Van der Auwera.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.