Geen verkeer richting Dorne vanuit As

Dorne lijn bushalteDoor wegenwerken aan de Hoogstraat in As zal er vanaf dinsdag 9 januari geen verkeer mogelijk zijn richting Dorne. De op- en afstapplaatsen van De Lijn blijven wel in gebruik. Enkel de halte Dorne Zonneheim valt weg tijdens de werken.

Het gemeentebestuur geeft aan verrast te zijn. We kregen toevallig te horen dat de werkzaamheden plaats vinden waardoor Dorne vanuit As per auto niet bereikbaar zal zijn”, aldus een woordvoerder. “Ook het busvervoer zou hierdoor komen te vervallen.”

De woordvoerder van de Stad Maaseik geeft aan dat het probleem van het openbaar vervoer bij vervoerder De Lijn is aangekaart. “De Lijn heeft ons op 3 januari 2018 uitgenodigd om met hen een route voor de bussen van De Lijn uit te werken, zodat de vertrouwde opstapplaats toch door iedereen gebruikt kan blijven. Uiteindelijk zijn we daarin geslaagd”, aldus de woordvoerder.

Lijn 11 volgt tijdens de werken volgende route:

Rijrichting van As naar Opoeteren:
vanuit de Hoogstraat via Maaseikerweg, Nielerlochtstraat, Dornerstations-straat.

Rijrichting van Opoeteren naar As:
vanuit de Weg naar As via Nielerstraat, Smoutweg, Nielerlochstraat, Maaseikerweg.

Daardoor blijven al de op- en afstapplaatsen van De Lijn in gebruik. Enkel de halte Dorne Zonneheim valt weg tijdens de werken.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.