Meer groen en sfeer in binnenstad Weert

Nieuwe Markt Weert

De gemeente Weert trekt een bedrag van ruim € 163.000,– uit voor meer groen, sfeer en een groot opvallend speeltoestel in de Weerter binnenstad. Vanuit de Bedrijven InvesteringsZone Binnnstad (BIZ Vastgoed) wordt ook nog eens € 25.000,– in het project meebetaald. Vooral de vergroening van de Nieuwe Markt, de Korenmarkt, Oud Kerkhof, Walburgpassage en enkele steegjes die op de binnenstadstraten uitkomen krijgt daarbij veel aandacht.

Bij de keuze van de te planten boomsoorten wordt nadrukkelijk gelet op het historisch karakter van de locaties. Dat betekent dat er veelal knotbomen en leibomen aangeplant worden. In de steegjes zal vooral gekozen worden voor gevelgroen in de vorm van hagen. De aan te planten bomen vormen geen belemmering voor grote evenementen in de binnenstad op deze pleinen of voor de kermis.

In de plannen komt er op de kop van de Korenmarkt bij de aansluiting op de Markt een groot en opvallend kunstwerk dat tevens als klim- en speeltoestel voor kinderen dienst doet. Verder komen er aan de Korenmarkt 184 extra parkeerplaatsen voor fietsen en een e-oplaadpunt voor elektrisch aangedreven fietsen. Het aantal parkeerplaatsen voor auto’s (kort parkeren) wordt drastisch ingeperkt. De fietsenstalling op de Korenmarkt wordt bovendien binnen een groene haag aangelegd. Tenslotte worden in de hele binnenstad ook alle natuurstenen zitbanken van een houten bekleding en leuning voorzien nadat hiermee in de Langstraat goede ervaringen zijn opgedaan. De plannen worden zo mogelijk dit voorjaar nog gerealiseerd.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.