Musea Maaseik zoekt vrijwilligers (video)

Maaseik wordt omschreven als de cultuurparel van het Maasland. Diverse Musea zijn in Maaseik aanwezig. De Musea Maaseik omvatten drie prachtige schatkamers. Het Regionaal Archeologisch Museum laat je op een creatieve manier de geschiedenis van het Maasland ervaren en beleven. Aansluitend kan je dankzij de experimentele archeologie zelf de handen uit de mouwen steken in de ontdekkingskamer. In de Sint-Catharinakerk kan je afdalen naar de schatkamer, waar het oudste evangeliarium van de Benelux bewaard wordt. Een unicum dat met zorg bewaard wordt. Maar ook de unieke textilia spreken tot eenieders verbeelding. Tot slot is er het gerestaureerd apotheekmuseum. Voor al deze musea zoekt men enthousiaste vrijwilligers.

“De werkzaamheden zijn heel divers, zoals ook de tijd die men in het vrijwilligerswerk kan steken”, zo vertelt directeur Jacques Dalemans van Musea Maaseik.

“We zoeken een persoon die toezicht houdt aan de balie van de Kerkschatten van Sint-Catharina en daar de ticketverkoop regelt, maar ook mensen die tentoonstellingen opbouwen, als gids kunnen fungeren en zo meer”, vervolgt Dalemans.

Geïnteresseerde personen voor vrijwilligerswerk kunnen een kijkje nemen op de website of kunnen zich aanmelden bij de balie van Musea Maaseik aan de markt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *