Onderzoek naar onderaardse gangen op de Markt in Maaseik

Markt Maaseik

Maandag 22 januari, zal op de Markt van Maaseik niet geparkeerd kunnen worden. De reden is dat men gaat scannen naar onderaardse gangen.

Over het bestaan van onderaardse gangen onder de Markt van Maaseik wordt getwijfeld. Het was filmmaker Rocky Grispen uit Maaseik die aangaf een documentaire te willen maken over het bestaan van de gangen.

“Voor het verhaal over de gangen moeten we ruim 250 jaar terug in de tijd, naar de tijd van de Bokkerijders”, zo vertelt Grispen.

“De Bokkenrijders hebben me altijd geïntrigeerd evenals de geschiedenis van Maaseik. Naar het schijnt heeft op de plaats van de huidige Markt in Maaseik vele jaren geleden een ondergronds gangenstelsel gelegen. Dat zou naderhand dicht gemaakt zijn door in alle kelders van de woningen een muur te metselen”, aldus filmmaker Rocky Grispen.

Grispen is bezig met een studie naar dit verhaal. Vroeger heeft Pater Sangers hier ook al eens onderzoek naar verricht, maar die concludeerde dat hij het niet exact kon achterhalen. Omdat we nu vele jaren later zijn en er moderne technieken zijn, denk ik dat het oppakken van deze mythe een reële kans van slagen heeft”, aldus Rocky Grispen.

Het onderzoek naar de onderaardse gangen op de Markt in Maaseik zal duren tussen 6.00 en 12.00 uur. Tijdens deze periode zal er een parkeerverbod zijn op de Markt in Maaseik. Er zal middels signalisatieborden worden verwezen naar alternatieve parkeerplaatsen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.