Thorna | Cultura vol verrassingen

Ook in het nieuwe jaar blijft Torna | Cultura verrassen met opmerkelijke en interessante presentaties. Op zondag 14 januari vindt het eerstkomende Café plaats om 14.30 uur in zaal-restaurant Aod Thoear in Thorn en ook dan biedt het programma weer voor elk wat wils.

Gastvrouw is Agnes Stijnen, onder andere bekend als presentatrice van het programma “Spek mét Eier’ van Omroep Roerdalen.

Technologiebedrijf Blue Tea uit Ittervoort is door vliegtuigbouwer Boeing geselecteerd als partner om de training van ruimtevaarders te ontwikkelen. Met behulp van virtual reality wordt een omgeving gesimuleerd om de gebruiker via diverse zintuigen onder te dompelen in een nieuwe ervaring. Ruud Dullens, mede-eigenaar van Blue Tea vertelt over de spectaculaire ontwikkelingen in de ruimtevaart en de training vanuit Ittervoort.

Recent is de Maasbrug in Roermond met veel luister omgedoopt tot Louis Raemaekers-brug. Naar aanleiding van deze memorabele tenaamstelling besteedt Hein van der Bruggen, secretaris van de Stichting Louis Raemaekers, aandacht aan het leven en werk van de uit Roermond afkomstige schilder en (politiek) tekenaar/cartoonist Louis Raemaekers.

Zangeres Marieke van der Leijé en gitarist/zanger Jos van Rens vormen samen het opmerkelijke duo PUYRE. PYURE verast het publiek met kleurrijke luistermuziek. Het duo speelt eigen werk en arrangementen van de mooiste songs uit de popmuziek. PYURE trad binnen twee jaar meer dan 160 keer op. Puur, authentiek en luisterrijk, vandaar PYURE.

Barbara de Vries is als professionele verhalenverteller theater en taal. Ze maakt als Theaterrabarber theater en vertelsels voor volwassenen en kinderen. Met haar verhalen neemt ze het publiek met woorden, gebaren en mimiek op sleeptouw.

Riky Simons-Julicher (Swalmen) en Mia van Wegberg-Kurvers (Echt), beiden lid van de Sjrieverskrink Midde-Limburg, lezen een door hen geschreven gedicht en column in hun eigen streektaal voor.

Entree: € 5,00
Voor toelichting op het programma zie www.tornacultura.nl.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.