Maria Lichtmis in Weert

Sint-Martinus-kerk-Weert

Op zondag 4 februari wordt in de Dekenale St.-Martinuskerk van Weert Maria Lichtmis gevierd. Deze plechtige hoogmis start om 10.00 uur. Het Groot Sint Martinuskoor zingt Missa à 3 Voci van E. Frauenberger. Deze viering krijgt een extra feestelijk tintje door de aanwezigheid van onze broedermeesters, Mariadraagsters, bruidjes en pages. Traditioneel onderdeel van de viering is de lichtprocessie door de kerk.

Eigenlijk heet Maria Lichtmis “de opdracht van Jezus in de Tempel”. Maria en Jozef brachten hun eerstgeboren zoon Jezus Christus veertig dagen na de geboorte naar de tempel om Hem aan God op te dragen. De oude Simeon die in de tempel aanwezig was, noemde Jezus “het Licht dat alle volkeren verlicht”. Vandaar dat het feest met veel (kaars)licht wordt gevierd.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *