Lezing radicale broeder Alkhattab ook verboden in Dilsen-Stokkem

Nadat in Genk de lezing van Ali Houri werd verboden, sluit ook de Stad Dilsen-Stokkem zich aan om de lezingen van Ali Houri, beter bekend als broeder Alkhattab te verbieden. Deze lezing zorgde eind 2017 voor heel wat oproer in Genk.

Ali Houri is een islamprediker die al langer in Limburg lezingen geeft. Maar eind vorig jaar veroorzaakte een lezing in een zaal van de stad Genk voor commotie. De man riep daar jongeren onder meer op om geen muziek meer te beluisteren. Na overleg met de Genkse VZW Het Kompas besliste Genk om de lezingen stop te zetten.

De VZW trok daarop naar Dilsen-Stokkem met de vraag om lezingen te geven in de polyvalente zaal De Zavel. Maar het stadsbestuur van Dilsen-Stokkem heeft die aanvraag afgewezen. Eerst voor een lezing vorige maand en nu ook voor twee lezingen in maart. Volgens burgemeester Lydia Peeters gebeurt dat uit veiligheidsoverwegingen. “Wij verwijten de VZW Het Kompas niets maar er is een kans dat die lezingen opnieuw commotie zouden veroorzaken. De politie heeft dan ook geadviseerd om de lezingen niet te laten plaatsvinden.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *