Vals geld in Politiezone Carma in omloop

geld-euro

In de Politiezone Carma zijn enkele valse briefjes van 50 euro opgedoken. De politie roept op om voorzichtig te zijn met briefjes van 50 euro. De politie kreeg er de voorbije weken verschillende meldingen over binnen. De valse biljetten werden gebruikt in verschillende winkels.

Ze zijn heel goed nagemaakt, en maar moeilijk te onderscheiden van echt geld. Zelfs de speciale stift die in winkels gebruikt wordt om vals geld op te sporen werkt niet. Het is dus zeer belangrijk dat alle handelszaken goed uitkijken naar uitgifte van vals geld. Je kan op allerlei manieren controleren of een eurobiljet echt of vals is. Veel van de kenmerken van het biljet zijn gewoon met de hand en het blote oog te controleren:

Een vals biljet voelt anders aan omwille van de drukprocedures.
Een watermerk, veiligheidsdraad en een doorzichtcijfer moeten zichtbaar worden indien je het biljet tegen het licht houdt.
Indien je het biljet kantelt, zie je aan de voorzijde een verspringende afbeelding in het hologram. Aan de achterzijde zie je een glanzende band of het van kleur veranderde waardecijfer.

Als je in aanraking komt met vals geld, kan je best altijd de politie contacteren. Verder onderzoek zal dan uitgevoerd worden door Politie Carma.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *