Twee 'Monumenten van de Maand' in Bocholt

De Sevensmolen in Kaulille en De Voorste Luysmolen in Bocholt zijn beiden aangewezen tot ‘Monument van de Maand’ door erfgoedorganisatie Herita, Open Monumenten.

De aanwijzing als ‘Monument van de Maand’ betekent dat de windmolen en de watermolen op de website van Herita uitgebreid gepresenteerd worden. Ook levert de aanwijzing extra belangstelling voor deze monumenten op en extra toeloop van bezoekers en belangstellenden.

Herita wil jong en oud fan maken van erfgoed. Historische plekken vertellen ons over heden en verleden en verbinden mensen. Herita zet er zich voor in dat iedereen van deze monumenten kan genieten. Nu en in de toekomst.

Dat doet Herita door te bevorderen dat monumenten worden omgetoverd tot plaatsen vol verwondering en beleving. En door de jaarlijkse organisatie van het grootste erfgoedfeest van het jaar: Open Monumentendag.

MolenNetwerk KempenBroek is verheugd met de aanwijzing van de twee molens tot Monument van de maand. “Het is een extra signaal dat het streven van het MolenNetwerk om het molenerfgoed van GrensPark Kempen~Broek op de kaart te zetten, resultaat begint af te werpen.”

Leden van Herita die de komende tijd de Sevensmolen in Kaulille bezoeken en hun Herita-ledenkaart aan de molenaars tonen, ontvangen als attentie een exemplaar van de Molenkaart Kempen~Broek van MolenNetwerk KempenBroek.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *