SJG Weert start app voor patiënt met behandelvragen

Sint Jans Gasthuis Weert ziekenhuis

Direct appen met een specialist, verpleegkundige of polikliniekmedewerker bij een behandelvraag. Dat kan voortaan voor patiënten die in het ziekenhuis in Weert behandeld worden. SJG Weert start met een proef waarbij patiënten rechtstreeks berichten kunnen sturen naar een zorgmedewerker in het behandelteam.

Patiënt en behandelaar communiceren daarbij door de mobiele telefoon en een speciale App. De BeterDichtbij-app is een extra service voor patiënten van het Weerter ziekenhuis. ‘Het is zeker geen vervanging voor het face-to-face contact, eerder een verlenging’, vertelt Eric Rikkert, directeur van SJG Weert. De app is volgens hem makkelijk, laagdrempelig en veilig.

SJG Weert is het eerste Limburgse ziekenhuis dat deze berichtenservice aanbiedt aan zijn patiënten. Via de app kan een patiënt veilig en direct een bericht naar een medewerker sturen over zijn behandeling. De vragen kunnen zowel van medische aard zijn, bijvoorbeeld over een bijwerking, als praktisch, zoals het tijdstip van een nieuwe afspraak. Een specialist kan BeterDichtbij ook gebruiken om door de patiënt opgevraagde onderzoek uitslagen door te sturen.

‘We merken dat mensen het prettig vinden als zij op een laagdrempelige wijze contact kunnen hebben met hun specialist of een medewerker’, zegt Rikkert.

Patiënten kunnen voorlopig alleen nog op uitnodiging van de specialist gebruik maken van de appservice. Een polikliniekmedewerker maakt dan een account aan. BeterDichtbij wordt in de eerste instantie in gebruik genomen door de poliklinieken Neurologie, Kindergeneeskunde, Gynaecologie en Chirurgie met de intentie om dit stap-voor-stap verder uit te breiden naar de rest van het ziekenhuis. ‘Als de reacties positief zijn, gaan we deze service verder uitbreiden’, aldus directeur Eric Rikkert.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *