Wegwerken in Maasmechelen uitgesteld door vriesweer

De werken aan de Koninginnelaan in Maasmechelen, die gepland waren op 26 februari zullen door het vriesweer uitgesteld worden naar 12 maart 2018. Zowel de Watergroep als Infrax laten het leggen van leidingen in bevroren ondergrond niet toe. Volgens de aannemer zal de vooropgestelde einddatum niet in het gedrang komen.

De gemeente Maasmechelen vat in samenwerking met De Watergroep en Infrax de werken aan voor de opwaardering van de Koninginnelaan. De Koninginnelaan krijgt een mooiere uitstraling dankzij de aanleg van een nieuw dubbelrichtingsfietspad, breed voetpad en groene berm. Er komt moderne verlichting, de bushalte aan shoppingcenter M2 wordt toegankelijker en ter hoogte van de Bloemenlaan komt een nieuwe bushaven.

Het project situeert zich vanaf de Heufkensweg tot aan de Rijksweg in de zone tussen de rijbaan en de handelszaken aan de kant van shopping M2 (oneven huisnummers). In twee fasen wordt de hele oostelijke strook naast de rijbaan heraangelegd. We vernieuwen hier niet enkel het huidige fietspad, maar leggen ernaast een breed voetpad aan zodat de voetganger straks even vlot en veilig langs de Koninginnelaan kan. Tussen het fietspad en de rijbaan maken de grasdallen tenslotte plaats voor een groene berm als veilige en mooie buffer tussen de zachte weggebruiker en het gemotoriseerd verkeer.

Het projectgebied delen we op in twee fasen. In een eerste fase werken we vanaf de rotonde met de Heufkensweg/Louis Mercierlaan tot aan de rotonde met de Layensweg. Pas als dit deel eind juni klaar is, schuiven de werkzaamheden op naar de tweede fase die loopt vanaf de Layensweg tot aan de Rijksweg. Hier starten we na het zomers bouwverlof en voorzien we klaar te zijn tegen eind november van dit jaar.

Als onderdeel van het project legt De Watergroep ondergronds een belangrijke toevoerleiding voor drinkwater aan. Deze komt te liggen onder het fietspad. We starten de werken dus met het opbreken van het bestaande fietspad en verwijderen tegelijk de andere verhardingen zoals boordstenen en grasdallen.
Na de opbraak start meteen de aanleg van de waterleiding (5 maart). Zodra deze is aangelegd kan de aannemer vervolgens de nieuwe bovenbouw stap voor stap uitvoeren. Tijdens de werken blijven de toeritten maximaal toegankelijk. Behalve wanneer de sleuf voor de waterleiding passeert zal de toerit korte tijd (enkele uren) onderbroken zijn. Wanneer het fietspad enkele weken later in beton wordt getrokken, is dat iets langer. Maar hiervan worden handelaars en bewoners tijdig op de hoogte gebracht.

Tijdens de werken blijft gemotoriseerd verkeer op de Koninginnelaan gewoon mogelijk. De automobilist zal amper hinder ondervinden tijdens de realisatie van het project. Enkel voor de fietser geldt er een omleiding aangezien het fietspad opgebroken en vernieuwd wordt. De omleiding in fase 1 verloopt via het fietspad langs de tennis, Heufkensweg, Ambachtsstraat, Nijverheidslaan, en over de parking van shopping M2 naar de Layensweg. Deze omleiding geldt voor fietsers in beide richtingen. Voetgangers kunnen via het voetpad aan de overkant van de weg terecht.

Handelaars en bewoners uit de directe omgeving informeren we verder per brief wanneer er tijdens de werken wijzigingen zijn inzake bereikbaarheid of bij belangrijke veranderingen inzake het werfverloop. Handelszaken die langs de werfzone liggen, zullen door de aannemer, werftoezichter van de gemeente of minderhinderadviseur rechtstreeks geïnformeerd worden over specifieke hindermomenten.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *