Koude maar sfeervolle stoet trekt door Stokkem

Joan, Rune, Priskilla, Joyce, Lennon en de rest van Stokkem had zich goed aangekleed voor hèt feest van het jaar. Voor de 29e keer trok de optocht door de straten van Stokkem. Meteen de tweede en laatste stoet in Dilsen-Stokkem.

Stokkem heeft al lang een traditie met carnaval. Vroeger stond de Raad van Elf van de Orde van Stockheim in voor de organisatie van het carnaval in Dilsen-Stokkem. Toen die vereniging ophield te bestaan, besloten een aantal carnavalisten een nieuwe raad op te richten, zodat het carnaval in Dilsen-Stokkem niet verloren zou gaan. Die nieuwe vereniging kreeg de naam Raod van Wis tot Manjel. De Road promoot het carnaval in Stokkem (en ver erbuiten). Naast de prinsenaanstelling, het prinsenbal was dat afgelopen weekend met de carnavalsstoet. Duizenden mensen wisten Stokkem te vinden en genoten van de kleurrijke en sfeervolle stoet.

Een van de wagens die opviel, was de wagen die de afbraak van het Stokkemse Heldenplein uitbeeldde.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *