Extra huizen in buitengebied Weert

Weert wil de bouw van 20 extra ‘Ruimte voor Ruimte’ woningen in het buitengebied van Weert toestaan. Eerder al werden er in het Weerter buitengebied bouwlocaties voor 41 RvR huizen aangewezen. Hiervan zijn inmiddels 36 bouwplaatsen verkocht.

De Ruimte voor Ruimte regeling is in 2000 ingevoerd om bedrijfsbeëindiging van bedrijven met intensieve veehouderij en de sloop van de grote stalcomplexen in het buitengebied financieel mogelijk te maken.

Sloop van deze lelijke stallen in het buitengebied, wordt betaald uit de opbrengst van de verkoop van de bouwkavels voor de Ruimte voor Ruimte regeling. Via de regeling is in Weert inmiddels 41.000 m2 stalruimte in het buitengebied opgeruimd.

In heel Midden Limburg moet in het buitengebied nog plaats gevonden worden voor 75 RvR woningen. Door in Weert 20 extra woningen toe te laten, worden andere gemeenten in de regio ontlast. De extra woningen mogen slechts gesitueerd worden in de buurt van reeds bestaande woningbouwclusters of bouwlinten. De belangstelling voor het bouwen van een vrijstaande woning in het buitengebied blijkt volgens de gemeente Weert groot te zijn.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *