Aandacht voor het Blaaskapellenfestival in Kessenich

Leden van de Maasgalmkapel uit Kessenich hebben vrijdag 16 februari op enkele plaatsen in de regio doeken geplaatst om hun 36ste Blaaskapellenfestival aan te kondigen.

“We hebben weer een mooi programma samengesteld”, aldus voorzitter Peter Willen van de Maasgalmkapel. Het duurt nog wel even voordat het programma zich zal afspelen. “We kiezen er toch bewust voor om al vroegtijdig mensen te laten weten dat het Blaaskapellenfestival er weer aankomt”, zo vervolgt Willen.

Zaterdag 28 en zondag 29 april is Sporthal ‘De Dom’ in Kessenich het toneel voor twee muzikale dagen. “Op zaterdag hebben we een Tsjechische muziekavond met optredens van de Wiellandermuzikanten uit Elshout (NL), de Maagsalmkapel zelf en de wereldberoemde blaaskapel Gloria uit Tsjechië”, zo vertelt Peter Willen.

“De zondag is het traditionele früh- und spatshoppen in de sporthal, met optredens van onder meer de Pax-Band uit Opitter, Blaaskapel Jidaska uit Tegelen (NL), de Stokkemer Stadsmuzikanten, de Bonkenbargkapel uit Oldenzaal (NL), de Tsjechische blaaskapel Vacenovjazi, Die Edelweisskapelle uit Bergeijk (NL), Os Genüge uit Bree en de Aalander Muzikanten uit Bakel (NL)”, zo licht Peter Willen het programma toe.

Op zondag is de toegang gratis en voor zaterdag kan men kaarten reserveren via de website van de Maasgalmkapel.

“We hebben een mooi programma, de sfeer zal door de aanwezigen zelf gemaakt worden, maar dat gaat zeker lukken”, zo besluit voorzitter Peter Willen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.