Fluoweek in Middenschool Heilig Hart Bree

De leerlingenraad van Middenschool Heilig Hart in Bree startte een fluowerkgroep. Deze groep organiseerde een ‘Let’s go fluo’ – week. Ze wordt gehouden naar aanleiding van het donkere winterweer en de bijhorende gevaren.

Als school delen ze de grote bezorgdheid om de jongeren op een veilige manier doorheen het verkeer te laten fietsen zodat ze dagelijks veilig thuis kunnen komen. Het aantal ongevallen met voetgangers en fietsers piekt tijdens de avondspits in de winter en hangt sterk samen met vroegere schemering en verminderde zichtbaarheid tijdens deze winterperiode. De verkeersslachtoffers zijn vaak opmerkelijk jong.

Om de zichtbaarheid tijdens deze donkere periode te vergroten, willen ze jongeren ertoe aanzetten om meer fluo-materiaal te dragen op de fiets. Wetenschappelijke studies liegen er niet om: fluo en/of reflecterend materiaal kan het levensnoodzakelijke verschil maken!
Samen met XIU – een vrijwilligersorganisatie die ijvert voor meer verkeersveiligheid bij jongeren – willen ze fluo op een ludieke en creatieve manier onder de aandacht van onze leerlingen brengen. Daarom organiseert de fluo-werkgroep een lotjestrekking voor alle fluo -fietsers en -voetgangers . De prijzen? Dat zijn natuurlijk fluo-prijzen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.