Hulpverleningsspel laat jongeren met instanties kennis maken (video en foto’s)

De jeugddiensten van Kinrooi en Maaseik organiseren, nu voor het 14e jaar op rij, het hulpverleningsspel voor de leerlingen van het derde middelbaar in Jeugdcentrum Fuego te Maaseik. In dit spel maken leerlingen kennis met organisaties waar ze met diverse vragen bij terecht kunnen.

Organisaties zoals CLB, OCMW, de Politie, de Jeugddiensten, Child Focus en zo meer, zijn tijdens het spel aanwezig om de leerlingen uitleg te geven.

“Middels een spel wordt leerlingen op deze manier de weg gewezen naar de organisaties. In het spel, dat één uur duurt, maken ze zo een rondje langs de diverse instanties”, zo vertelt jeugdconsulent Luc Langen van de gemeente Kinrooi.

In totaal worden er rond de 580 leerlingen bereikt van de scholen Mosa-RT, KA Maaseik en KTA Maaseik. De hulpdiensten die in het spel voorkomen hebben een afvaardiging gestuurd om de leerlingen enige uitleg te geven over hun werking.

De leerlingen worden begeleid door studenten van de UCLL. “Dit doen we zodat de leerkrachten niet zelf de begeleiding hoeven te geven en leerlingen vrijer kunnen spreken omdat ze dat nu tegen iemand moeten doen die ze nauwelijks kennen”, zo besluit Luc Langen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.