Leerlingen techniek-wetenschappen terug van wetenschappelijke stage

De leerlingen van 6 techniek-wetenschappen (belangstellingsgebied Wetenschappen en techniek) van Scholengemeenschap Mosa-RT doorliepen een stage van twee weken in het kader van hun geïntegreerde proef. Daar maakten ze kennis met de echte bedrijfswereld en wetenschappelijk onderzoek aan een hogeschool.

Zowel de leerlingen als de bedrijven zijn er zeer enthousiast over. De leerlingen leveren een bijdrage aan het ontwikkelen van een nieuwe analysemethode of een snellere methode die gebruikt kan worden tijdens productiecontroles. Op UCLL heeft één van de leerlingen suiker uit chocolade-afval geëxtraheerd waarvan vervolgens kunststoffen worden gemaakt.

Met heel wat praktische labo-ervaring hebben de leerlingen van 6 techniek-wetenschappen een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan de bedrijven en hogescholen waar de school al een aantal jaren mee samenwerkt.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.