Startschot gegeven voor bouwwerken nieuw kantoor Vlecad

Dinsdagmiddag 20 februari werd in Bree het symbolisch startschot gegeven van de bouwwerken aan het nieuwe kantoor van softwarespecialist Vlecad. In aanwezigheid van burgemeester Liesbeth Van der Auwera, aannemer Mathieu Gijbels, Meertens Gielen architecten en bouwheren Lars Vliegen en vennoot Jos Schoofs van de firma Vlecad, werd de eerste kolom geplaatst op de werf.

Vlecad is gespecialiseerd in de ontwikkeling van software voor professionals. “Ons doel is om schrijnwerkers en interieurbouwers te helpen hun productie te optimaliseren en te automatiseren”, vertelt zaakvoerder Lars Vliegen. “We doen dit door middel van ons eigen engineersteam en het aanbieden van een all-in-one pakket. We bieden hierin een oplossing van verkoop tot productie en van productie tot levering.”

Vlecad werd in 1987 opgericht door de vader van Lars Vliegen en diens collega. Jos Schoofs is reeds sinds 1993 mede-zaakvoerder. In 2013 kocht Lars de aandelen van zijn vader over en sindsdien runnen Lars en Jos de zaak als vennoten. Vorig jaar vierde het bedrijf haar 30-jarig bestaan. Het was op dat moment dat de onderneming haar nieuwe logo aankondigde en de bouwplannen bekend maakte. “Tot op heden huurden we kantoren maar het is tijd voor de volgende stap: het bouwen van onze eigen vestiging!” aldus een fiere Lars Vliegen en Jos Schoofs. De zaakvoerders steken hun groeiambitie niet onder stoelen of banken: “Het nieuwe gebouw zal groot genoeg zijn om alle medewerkers hun eigen werkplek te kunnen bieden en is voorzien op toekomstige nieuwe collega’s. De laatste jaren breidt ons team jaarlijks met gemiddeld 1 persoon uit. Die gestage groei willen we voortzetten. Het nieuwe gebouw is hierop voorzien. Er zijn ook twee opleidingslokalen en een ruimte om even te ontspannen.”

Vandaag telt Vlecad 8 medewerkers en een klantenbestand van meer dan 350 klanten en meer dan 550 gebruikers. Hiervan zijn enkele in Nederland, Duitsland, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk.
“Internationaal verder groeien is duidelijk een van de ambities van beide zaakvoerders. “We willen ons ook profileren als een duurzame partner. Ons nieuw ‘state of the art’ kantoorgebouw onderstreept dit beeld”, aldus Vliegen.

Vlecad nam voor dit bouwproject architecten Meertens Gielen onder de arm die het ontwerp van het nieuwe kantoor voor hun rekening namen. Voor de bouw rekent Vlecad op De Voordenkers van Mathieu Gijbels. “Het zijn beide partijen met heel wat ervaring in bouwen. En die onze zorgen overnemen. Dat vonden we heel belangrijk. Zo kunnen wij ons focussen op onze business terwijl de bouw goed loopt” vertelt Lars Vliegen.

Ook het stadsbestuur van Bree zond vertegenwoordiging om het startschot van de bouwwerken aan de Kanaalkom bij te wonen. Naast schepen van openbare werken Rudi Cober, eerste schepen en schepen van ruimtelijke ordening Mario Knippenberg en OCMW-voorzitter Jacques Leten was ook burgemeester Liesbeth Van der Auwera daar en zij had lovende woorden voor Vlecad: “Ik ben erg trots op lokale ondernemers met ambitie die de stap durven zetten naar een eigen bedrijfsgebouw, en wat voor één! Stad Bree moedigt innovatieve projecten zoals deze aan en ziet bedrijven die inzetten op uitbreiding graag verder groeien!”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.