Thorna | Cultura sluit het winterseizoen af

Kerk Thorn Kerst

Torna | Cultura sluit het winterseizoen af op zondag 4 maart met een inspirerend en interessant Cultureel Café om 14.30 uur in zaal-restaurant Aod Thoear.

Gastvrouw is Karin Peeters-Kneepkens, mediator, communicatieadviseur en in het dagelijks leven accountmanager Bedrijven bij de gemeente Maasgouw.

De Maastrichtse universiteitshoogleraar Peter Peters (Hunsel) heeft met zijn team, samen met collega’s uit Duitsland, een doorbraak weten te bereiken in het onderzoek naar de oorzaak van Alzheimer. Professor Peters zal op zijn bekende enthousiaste en begrijpelijke wijze de onderzoeksgegevens met mooie en duidelijke beelden presenteren. Hij laat ook het recent Alzheimer-werk zien van Prof. Sjors Scheres uit Cambridge, maar geboren in Stramproy. Aansluitend bestaat de gelegenheid tot het stellen van vragen.

Beeldend kunstenares Angeles Nieto stond in 2017 in de finaleronde van de Picassowedstrijd. Deze werd gehouden als vervolg op de serie Krabbé zoekt Picasso. AVRO/TROS daagde beginnende en ervaren kunstenaars uit een Picasso geïnspireerd werk te maken. 3000 inzendingen kwamen binnen, waaruit de jury 25 werken koos, waarop gestemd kon worden. Onder die 25 genomineerden bevond zich ook de in Thorn woonachtige Angeles Nieto.

Na een opleiding kunstgeschiedenis in haar geboorteplaats Madrid rondde ze haar studie af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. Haar werk is vooral kleurrijk en levendig. Haar Spaanse achtergrond komt heel duidelijk naar voren, zowel qua kleur, thematiek als vorm. Nieto’s kunstwerken bevinden zich binnen Nederlandse, Duitse, Spaanse en Japanse collecties.
Ton Engels is van veel muzikale markten thuis: songwriter, gitarist en docent songwriter aan de Rock Academie Tilburg. Onlangs presenteerde hij zijn nieuwste dialect-CD ‘Herfstkampioen’, opgenomen in zijn eigen muziekstudie Vulcano. Hij maakte eerder al een aantal albums, met teksten geschreven in het dialect van zijn geboortedorp Helden-Panningen. Wat opvalt, is zijn akkoordenrijkdom en zijn kracht als verhalenverteller.

De column en gedicht worden gepresenteerd door Har Parren (Grathem) en Karel Ruiten (Roermond), beiden lid van de ‘Sjrieverskrink Midde-Limburg’.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.