Weert wil meewerken aan verhuisplannen Jan Linders

De gemeente Weert staat in principe niet afwijzend ten opzichte van een plan van supermarkt Jan Linders om naar de Roermondseweg 30 en 32 te verhuizen. Daarvoor moeten de voormalige winkel van De Kijkshop en de naastliggende winkelruimte verbouwd en samengevoegd worden.

Supermarkt Jan Linders is nu nog aan de Maaspoort, met de ingang via een binnenterrein aan de Maaseikerweg, gevestigd. Deze ontsluiting is vooral voor het verkeer weinig ideaal. Bovendien heeft Linders op deze plek te weinig ruimte.

In het pand Roermondseweg 30 was de Kijkshop gevestigd. De Kijkshop heeft inmiddels haar deuren gesloten. Door deze sluiting stijgt het aantal leegstaande winkelpanden wat niet wenselijk is. Het pand Roermondseweg 32 staat sinds de bouw in 2007 al leeg. Na verbouwing van beide panden zal er één grote winkelruimte ontstaan.

Volgens B en W biedt het plan vele voordelen. De nieuwe toegang naar Jan Linders komt aan de zijde van de Onzelievevrouwestraat en is royaal en overzichtelijk. Tevens komen meer parkeerplaatsen beschikbaar. Ook wordt de omgeving opgewaardeerd en de gevel aan de Roermondseweg 30 krijgt een facelift, wat een positieve invloed heeft op de uitstraling van het pand. Verder worden een aantal bomen geplant op het parkeerterrein. Dit alles betekent een opwaardering en verbetering van de kwalitatieve uitstraling van het gebied.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.