Whats App Buurpreventie door burgerinitiatief ook in Meeswijk

whatsapp

Na de wijk Proosterbos in Maasmechelen is nu ook deelgemeente Meeswijk gestart met een WhatsApp Buurtpreventie-groep. Initiatiefnemer Bjorn Schoffelen zegt dat hij geïnspireerd raakte door het nieuws her en der over de uitdijende WhatsApp Buurtpreventienetwerken in de regio.

“De gedachte om dit hier bij ons in de deelgemeente Meeswijk ook op te zetten liet mij niet los”, zegt Bjorn Schoffelen. “Toen onlangs een voertuig met een vreemde nummerplaat met veel vertoon door onze lokale politie werd aangehouden en de mensen in de auto werden afgevoerd, was dat voor mij het moment om van start te gaan. Ik heb meteen contact gezocht met Frits van der Wens uit Lanaken die ook het Whatsapp Buurtpreventie project ondersteunde in vele andere gemeentes. Hij stond klaar om zijn kennis met ons te delen. De WhatsApp groep was snel opgezet. Dat de vraag groot was bleek uit de 70 inschrijvingen die de eerste week al binnenkwamen. We ijveren voor nog meer extra ogen en oren op straat en tegelijker tijd hopen wij ook dat de gemeente Maasmechelen het mee oppakt en hier helpt waar nodig is coördineren. En zoals in Lanaken ook de steun van onze gemeenschappelijke lokale politie Lanaken-Maasmechelen.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.