Voorbereiding ijsshow Mystic (video en foto’s)


Kunstschaatsclub Artistic bestaat 10 jaar en dat zal niet onopgemerkt voorbij gaan. Op 10 en 11 maart worden in ijshal de Maaslandse Wintertuin in Maaseik de schaatsvaardigheden getoond aan het grote publiek. Momenteel wordt op de ijsbaan van Maaseik hard geoefend om de voorstelling ‘Mystic’ te kunnen opvoeren. “Ik ben al drie jaar bezig met de voorbereidingen”, zo vertelt instructrice Caroline Klaps.

Het zijn drukke tijden voor Kunstschaatsclub Artistic uit Maaseik. Om de drie jaar organiseert de club een ijsshow waarbij alle leden de schaatsvaardigheden die zij de afgelopen jaren verworven hebben, kunnen tentoonspreiden voor het publiek.

Dit jaar is een speciale editie, Artistic viert namelijk haar tienjarig jubileum. Toen destijds een paar liefhebbers van het kunstschaatsen besloten een uurtje ijs te huren in de schaatshal van Maaseik, hadden zij nooit gedacht dat dit initiatief uiteindelijk zou leiden tot de oprichting van een club waar reeds menigeen een schaatsopleiding genoot.

Momenteel zijn er meer dan 100 leden actief in de vereniging. De club heeft schaatsers van alle leeftijdscategorieën in haar rangen, van de allerkleinsten (3 tot 5 jaar) tot volwassenen. Allemaal krijgen ze een gedegen kunstschaatsopleiding, ongeacht het niveau dat je hebt als je instapt. Hoe hoog je de lat wil leggen, bepaal je uiteindelijk zelf. Het spreekt voor zich dat talent, doorzettingsvermogen en trainingsijver hierbij een rol spelen.

Het hele jaar is er druk getraind voor de show van 10 en 11 maart. Een hele klus voor de trainers, niet iedereen heeft immers hetzelfde niveau maar toch komt iedere schaatser aan bod in de show. Naast diverse solo-optredens van aspiranten die reeds beschikken over een aantal skills, zullen er ook diverse acts zijn waarbij alle schaatsers gezamenlijk het ijs opkomen.

De show heet ‘Mystic’ en brengt je terug in de Keltische tijd. Muziek, belichting en kostuums zorgen voor een mysterieuze sfeer op het ijs.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *