Weert koopt nieuwe iPads voor nieuwe gemeenteraad

De gemeente Weert heeft enkele jaren geleden het digitaal werken voor de leden van de gemeenteraad, de griffie en voor commissieleden ingevoerd. Alle stukken die een lid van de gemeenteraad moet bestuderen, kunnen de raadsleden en commissieleden via een door de gemeente beschikbaar gestelde iPad inzien en bestuderen.
Met de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad voor de deur wil Weert de iPads nu versneld gaan vervangen. Normaal zouden de raadsleden hun iPads moeten inleveren waarna die volledig opgeschoond en opnieuw geïnstalleerd moeten worden voor de volgende gebruiker. Vervangen van de iPads door nieuwe toestellen bespaart de afdeling automatisering van de gemeente veel werk.

Voor de aanschaf van nieuwe iPads voor de nieuwe gemeenteraadsleden en voor leden van adviescommissies trekt Weert een bedrag van € 35.000 uit. De iPads die de raadsleden nu gebruiken zijn echter nog niet volledig afgeschreven. De gemeente biedt de gebruikers van deze iPads daarom de mogelijkheid hun iPad in privé te kopen voor een bedrag van € 200 per stuk.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *