Davidsfonds Kinrooi haalt Spirit Of Love naar Ophoven

Op dinsdag 20 maart organiseert het Davidsfonds voor de zestiende maal de ‘Nacht van de Geschiedenis’ en dit op meer dan 200 plaatsen in gans Vlaanderen. Ook in de gemeente Kinrooi wordt aandacht aan deze activiteit geschonken.

Het thema dit jaar is ‘Religie’ en daarom wil het Davidsfonds van Kinrooi belangstellenden een avond laten kennismaken met en genieten van het gospelkoor ‘Spirit of Love’ uit Tegelen. Gospel is een muziekgenre in de Christelijke muziek. Met het zingen van gospel wordt er immers een blijde boodschap uitgedragen want ‘gospel’ betekent evangelie en komt van het oud-engels goo (goed) spell (nieuws, boodschap). Het is een positieve boodschap die de mensen nodig hebben, zeker vandaag de dag.

Het gospelkoor ‘Spirit of Love’ dat werd opgericht in 2001, telt momenteel een 25-tal leden en staat onder leiding van Marcel Engelen. Het repertoire bestaat uit Engelstalige gospels en negrospirituals. Sommige nummers zijn swingend en uitbundig terwijl andere nummers heel subtiel en ingetogen gebracht worden, maar steeds in een unieke uitvoering. Zij brengen nummers als koor in zijn geheel, soms meerstemmig en soms ook met de eigen inbreng van verschillende solisten. Een greep uit hun repertoire: Oh happy day! – I will follow Him – Sweet Jesus – Down by the riverside…

Na een eerste optreden pauzeren ze even om de inwendige mens van spijs en drank te voorzien. Daarna brengt erevoorzitter Miel Roussard van het Davidsfonds een powerpointpresentatie over religie wereldwijd en plaatselijk, met niet te vergeten een link naar het actuele. Ook dit meer ernstiger onderdeel zal u onbeslist weten te boeien! De avond wordt afgesloten met een tweede optreden van ‘Spirit of Love’.

Interesse om deel te nemen? Neem dan contact op met 089-70.29.40 of per email.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *