Kerkbestuur Tungelroy wil seniorenwoningen bouwen op plaats Piuszaal

Tungelroy kerk

Het kerkbestuur van de H. Barbara-parochie in Tungelroy heeft de gemeente Weert gevraagd de bouw van seniorenwoningen op de plaats van de Piuszaal mogelijk te maken. Weert wil echter niet meewerken aan deze eventuele plannen door de bestemming van de Piuszaal te veranderen in woonbestemming.

Het kerkbestuur van de parochie van Tungelroy heeft direct grenzend aan de in vervallen staat verkerende vroegere gemeenschapszaal van Tungelroy een grondperceel waarop seniorenwoningen gebouwd kunnen worden. Door ook de aan dit perceel grenzende leegstaande Piuszaal in dit plan te betrekken, is de bouw van meerdere seniorenwoningen mogelijk.

Het nieuwe ontwerp bestemmingsplan voor Tungelroy maakt de bouw van deze woningen onmogelijk. Toch willen B en W van Weert een eventueel bouwplan niet tegenhouden. Voorwaarde daarbij voor de gemeente Weert is wel dat een bouwplan dan binnen één jaar na het inwerkingtreden van het nieuwe bestemmingsplan voor Tungelroy ingediend moet zijn.
De plek van de Piuszaal krijgt echter geen woonbestemming van de gemeente Weert. Maar de gemeente nodigt het kerkbestuur uit om voor de plaats van de vroegere zaal een plan voor herontwikkeling in te dienen. Voorwaarde daarbij is wel dat een eventueel bouwplan past binnen de uitkomsten van het Woningmarktonderzoek 2018 en de nieuwe structuurvisie voor Tungelroy.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *