Bord ‘meest visvriendelijke gemeente van België’ opgehangen aan het water (video en foto’s)

De gemeente Kinrooi is op zaterdag 25 november vorig jaar uitgeroepen tot ‘meest visvriendelijke gemeente van België’. De prijs die het gemeentebestuur samen met de Maasvissers in Kortrijk in ontvangst nam, een bord, is maandag 5 maart bevestigd in het visgebied.

“We zijn uitermate trots dat we dit predicaat gekregen hebben, mede dankzij de grote inzet van De Maasvissers”, zo vertelt burgemeester Jo Brouns tijdens de onthulling.

“We hebben vele leden, daarmee zorgen we al sinds 2000 voor het schoonhouden van dit visgebied, bij De Steenberg en Boterakker”, aldus Johan Telen, voorzitter van De Maasvissers. “Daarmee is Kinrooi met recht en reden een absolute voortrekker inzake medebeheer van hengelwater door vissers.”

De gemeente heeft op drie plekken de borden geplaatst, bij het Bastion, bij De Steenberg en bij Boterakker.

Tijdens het behalen van de titel werd kort gesproken om een Wereldkampioenschap naar de gemeente Kinrooi te halen. “We zijn er nog over aan het dromen, maar willen wel bekijken of dit te realiseren is. We hebben een succesvol Belgisch Kampioenschap achter de rug, dus denken wel dit aan te kunnen”, aldus burgemeester Brouns.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *