Nyrstar bouwt zonnepark van 170.000 panelen bij Dorplein

Nyrstar zink fabriek Budel

De provincie Noord-Brabant en zinksmelter Nyrstar hebben een akkoord gesloten rond het oprichten van een van Nederlands grootste zonneparken. De zonnepanelen worden geplaatst op de gesloten jarosietbekkens bij de Nyrstar fabriek in Budel-Dorplein.

Met dit project komt er een garantie voor een zinvolle herbestemming, nazorg en onderhoud van de niet meer in gebruik zijnde bassins waarin jarenlang, jarosiet, een afvalproduct bij de productie van zink, werd opgevangen. Nyrstar onderstreept hiermee haar visie om veilig en duurzaam te opereren. In de 4 bassins lag meer dan 2.3 miljoen ton jarosiet opgeslagen.

Nyrstar gaat samen met ontwikkelaar Solarcentury uit Helmond het zonnepark van 60 hectare op de grens tussen Cranendonck en Weert realiseren. Het zonnepark dat in 2018 gebouwd wordt, telt 170.000 zonnepanelen en vergt een investering van ongeveer 36 miljoen euro.

Het zonnepark wordt een van de grootste zonneparken van Nederland en gaat jaarlijks 48 miljoen kilowattuur zonnestroom opleveren. Dit komt overeen met het energiegebruik van 16.000 huishoudens.

Harry Denis, Group Manager Real Estate bij Nyrstar: “Dit project is een mooi voorbeeld van ons streven om verantwoord en duurzaam te werken. We beschermen op die manier niet enkel onze collega’s, onze buren en de omgeving waarin we opereren, het maakt ons bedrijf ook competitiever.”

Nyrstar levert met dit project een grote bijdrage aan de energietransitie door de industrie naar duurzame energie. De gesloten bekkens zijn vanuit landschap en ruimtegebruik zeer geschikt voor een groot zonnepark.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *