Drukke NLDoet in regio Weert

Op tal van plaatsen binnen de regio Weert komen vrijdag en zaterdag honderden vrijwilligers in actie tijdens NLDoet.

NLDoet, georganiseerd door het Oranjefonds, is bedoeld om vrijwilligersorganisaties een of twee dagen lang een handje te gaan helpen. Naast particulieren doen ook veel scholen, verenigingen en bedrijven aan NLDoet mee.

De jaarlijkse NLDoet klusdag van het Oranjefonds is in 2009 voor het eerst landelijk in Nederland georganiseerd. Inmiddels is NLDoet uitgegroeid tot de grootste vrijwilligers actiedag van Nederland. Doelstelling van NLDoet is dat mensen vrijwilligersorganisaties in hun dorp of wijk een of twee dagen komen helpen met klussen die normaal binnen een vereniging of organisatie blijven liggen. Omdat er geen geld voor is of omdat de mensen ontbreken om deze klus aan te pakken.

Organisaties met een NLDoet project kunnen bij het Oranjefonds een financiële bijdrage voor hun activiteit of klus aanvragen. En via de website van NLDoet kunnen mensen zich voor een klus als vrijwilliger aanmelden.

In Weert variëren de karweitjes die vrijdag en zaterdag worden aangepakt van het organiseren van een leuke ochtend of middag voor de bewoners van een verzorgingshuis tot het geven van een grote lente opknapbeurt of aanleggen en aanplanten aan een buurttuin, het opknappen van speeltuintjes of het witten van een moleninterieur.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *