Weert vraagt landelijke politiek om meer regie op inburgering statushouders

stadhuis gemeentehuis weert

De gemeente Weert vraagt bij de landelijke politiek aandacht voor meer gemeentelijk regie op inburgering van statushouders. Doel is om statushouders sneller en beter de Nederlandse taal te leren. Deze week brak wethouder Van den Heuvel hiervoor een lans in het NPO Radio 1-programma Nieuws en Co. Vandaag debatteren landelijke politici hierover verder. Dat gebeurt in Perscentrum Nieuwspoort, dat live wordt uitgezonden.

In het verkiezingsdebat op 9 maart in Perscentrum Nieuwspoort gaan partijleiders van 11 landelijke partijen in debat. Ook lokale wethouders zijn aanwezig. Aan Weert wordt in de persoon van wethouder Van den Heuvel gevraagd wat Weert van Den Haag nodig heeft op het gebied van integratie? De landelijke kopstukken gaan daarover vervolgens met elkaar in debat. De rol van de lokale wethouder is om het thema aan te reiken en achteraf te reflecteren op wat er in het debat gezegd is.

Het verkiezingsdebat met landelijke partijleiders en lokale wethouders als ‘vragende partij’ wordt live verslagen via het NPO Radio 1-programma Nieuws en Co. De uitzending duurt van 16.00 tot 18.30 uur.

Eerder deze week kwam de Nieuws en Co Bus van NPO Radio 1 al naar Weert voor een eerste gesprek over het thema integratie. En dan met name over hoe het statushouders makkelijker kan worden gemaakt om de Nederlandse taal te leren. Daar zei wethouder Van den Heuvel, dat een integrale aanpak van inburgering belangrijk is. Het leren van de Nederlandse taal is daarin cruciaal. Daarnaast mag van statushouders niet worden verwacht, dat zij de volledige verantwoordelijkheid zelf kunnen dragen als ze per slot van rekening nog moeten inburgeren.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *